Wat is lead nurturing?

Jul 24, 2024 | Kennis

Lead nurturing is een term uit de online marketing wereld, maar wat is lead nurturing precies? Lead nurturing is het opleiden van een lead tot een klant die een product afneemt.

De feiten

Uit onderzoek blijkt dat slechts 20 proces van je leads bereidt is om direct een product te kopen, 50% van de leads blijkt er nog niet klaar voor te zijn na een eerste kennismaking.

Juist voor deze 50% is het van belang dat zij gevoed worden met de juiste informatie, zodat ze alsnog over de streep worden getrokken en jouw product kopen.

Voeden met informatie

Die 50% moet nog overtuigd worden van jouw dienst of product, dit kan je alleen doen door de juiste informatie te leveren aan deze lead. Maar zo gemakkelijk is dat nog niet. Het is namelijk zaak om te achterhalen waar hij/zij in geïnteresseerd is en vervolgens is het van belang om een e-mailadres te achterhalen.

Wanneer dit gelukt is, kan het lead nurturing-proces gestart worden. Dit is een proces waarin je met persoonlijke e-mails de lead de juiste informatie probeert voor te schotelen.

Artikel delen

Meer weten?

Wij helpen je verder

"*" indicates required fields

Naam*