Mijn webshop loopt niet, wat nu?

Jul 24, 2024 | Blogs

Mijn webshop loopt niet, wat nu?

Heb jij je dit al eens eerder afgevraagd? Veel ondernemers beginnen tegenwoordig een webshop. Na oplevering wordt er verwacht dat de webshop direct geld op zal leveren, maar net als bij een echte winkel is dat vaak niet het geval. Een webshop heeft aandacht nodig, iedere dag. Om ervoor te zorgen dat de webshop goed loopt dien je veel aandacht te besteden aan verschillende technische- en online marketing factoren.

2 situaties waardoor een webshop niet goed loopt

Er is niet 1 antwoord op de vraag: mijn webshop loopt niet, wat nu? Grofweg kunnen we deze vraag opsplitsen in 2 situaties:

  1. Er komt geen verkeer op de webshop
  2. Er is wel verkeer, maar er wordt niks gekocht

In beide gevallen is de oplossing een overlap van een technisch vraagstuk, met degelijk online marketing advies. Helaas is op geen van beide situaties een standaard antwoord van toepassing.

1. Ik heb geen traffic op mijn webshop

Als dit het geval is, dan is het de vraag of de webshop wel is geoptimaliseerd voor Google. Met andere woorden: op welke zoekwoorden wil je vindbaar zijn? Is je webshop geoptimaliseerd voor deze termen, zowel technisch als op marketing vlak? Zo niet, dan is de kans inderdaad groot dat de webshop niet goed zal lopen en je veel traffic misloopt.

De oplossing kan zowel door organisch verkeer als betaald verkeer of een combinatie van beide opgelost worden. Organisch verkeer zijn de bezoekers die via Google.nl komen. Betaald verkeer zijn de bezoekers die op een advertentie klikken en zo op de webshop terecht komen. Afhankelijk van jouw situatie en de concurrentie in jouw markt bepalen we de beste manier om meer traffic naar je webshop te leiden. Voor geavanceerde marketing strategieën nemen we contact op met onze partner in online marketing: Monkeybridge

2. Mijn webshop loopt niet, maar ik heb wel voldoende traffic

Loopt je webshop niet goed ondanks dat je toch voldoende verkeer hebt? Dan is er iets anders aan de hand. Jouw webshop heeft waarschijnlijk last van een of meerdere ‘conversiedrempels’.

Voldoende verkeer, maar geen conversie vraagt om monitoring. Met behulp van diverse tools analyseren wij het gedrag van bezoekers. We volgen letterlijk de muisbewegingen, kliks en paginaweergaven. Op die manier achterhalen we op welk punt bezoekers afhaken. Met onze jarenlange ervaring in e-commerce oplossingen kennen wij de best practices en de meest voorkomende fouten in webshops. Vaak voorkomende conversiedrempels zijn:

 

  • De laadsnelheid van je webshop
  • Een overload aan invulvelden in de winkelwagen
  • Gebrek aan responsiveness
  • Foutmeldingen en 404 pagina’s
  • Onduidelijke navigatiestructuur

“Monitoring is de eerste stap naar conversie optimalisatie.”

De oplossing: Techniek en marketing

Een goed plan kan je helpen om een stabiele webshop te realiseren. Met dit plan hoef jij je nooit meer af te vragen waarom je webshop niet loopt. De oplossing ligt vaak in de combinatie van techniek en Online marketing.

Artikel delen

Meer weten?

Wij helpen je verder

"*" indicates required fields

Naam*